Styrk dit sind – bliv den bedste version af dig selv

Sundhed, træning og det at være stærk, kan for nogle handle om, hvorvidt man går i fitness, spiser sundt mad og om man kan løfte mange kilo. Men de 3 ting er faktisk meget bredere end det. Der er mange, der kalder sig selv sunde, stærke og så videre, uden egentlig at overveje, hvad sundhed og det at være stærk også handler om – nemlig dit sind.

Hvad er et sind og hvordan har man et sundt sind?

Skal man forklare et sind på en enkel måde, er det hvem du er. Din intellektualitet, sanser, tanker, følelser, hukommelse, vilje og fantasi. Så vi har alle vores eget unikke sind, som gør og os til den person vi er. Man kan altså godt styrke sit sind, og det er helt klart også en stor del af det at være sund.

Træn dit sind

Du kan træne dit sind, ved blandt andet at lege med dine sanser. Det vil sige at høre, røre, se, luge og smage. Sansetræning og motorik legetøj bruger man ofte til små børn, fordi de skal lære deres sanser at kende. Men man kan også blive bedre, når man er voksen. Du kan finde mange ting til sind, kreativitet og fantasi hos skovalfen.

En nem måde at styrke sit sind på, er blandt andet ved at være kreativ. Når man er kreativ, skal man bruge sin fantasi. Man skal være åben og måske også kunne putte dine følelser ned på et papir eller forme dem i en lerform.

Har man et stærkt sind, er man i kontakt med sine følelser. Man har en god hukommelse og man har en vis tilfredshed med sig selv. Med et stærkt sind kan du klare alt. Det er ligesom dit mentale helbred, men måske lidt mere spirituelt og dybdegående.