Kreatin – Hvor effektivt er kreatin?

Kreatin er et af de mest anerkendte sportsprodukter på markedet. Siden 1992 har de gode effekter ved kreatin været kendte og det har gjort kreatin til et af de vigtigste tilskud, indenfor mange sportsgrene. Det er helt forståeligt, for kreatin har en dokumenteret effekt.

Kreatin, eller kreatin monohydrat som det rigtigt hedder, kan være med til at øge din styrke, udholdenhed, forbedre din restitutionstid og bidrage til øget muskelmasse. Det er alle vigtige egenskaber, der gør det til et attraktivt produkt for mange aktive personer. Uanset om man er bodybuilder, styrketræner, eller dyrker en hård sportsgren. Mange kan få stor glæde af kreatin.

Alle vores kreatin produkter er registreret hos de danske fødevaremyndigheder og har en høj kvalitet, med veldokumenterede effekter. Så du kan trygt købe dine kreatin produkter hos Proteinkongen og få mere ud af din træning. Vi sælger kreatin til yderst fornuftige priser og leverer dine varer hurtigt.

Proteinkongen har et godt udvalg at produkter, der kan bidrage til din daglige træning og give dig den maksimale effekt. Et af disse produkter er vores billige kreatin pulver, der kan give dig dokumenterede effekter.

Kreatin monohydrat er den eneste type kreatin, der er godkendt i Danmark, på trods af der findes mange andre kreatin produkter. Ingen af disse, har dog lige så veldokumenterede effekter.
Du har mulighed for at købe billigt kreatin pulver hos os, der er billigere end de fleste steder. Så hvis du ønsker at få mest muligt ud af dine hårde anstrengelser, bør du købe billigt kreatin pulver på Proteinkongen.

Virkninger ved kreatin pulver

Kreatin har nemlig mange virkninger på kroppen og for at give dig et bedre overblik, har vi listet de mest centrale virkninger:

  • Bedre effekt af træningsindsatsen
  • Nedsat mælkesyreproduktion (ved træning med korte intervaller)
  • Væskebinding

Der er altså mange positive effekter ved at indtage kreatin, i forbindelse med din træning – især sammen med proteinpulver. Det er ikke uden grund, at kreatin pulver er et vigtig supplement for mange sportsfolk. Punktet om væskebinding er med til at gøre, man faktisk kan tage på i vægt, ved at indtage kreatin. Det betyder nemlig at kroppen vil holde mere på væsken. Du vil derfor kunne se øget kropsvægt, som en af de få bivirkninger.

Hvor meget kreatin skal man indtage?

Det er afgørende at man får indtaget den rette mængder kreatin, for man kan naturligvis tage for meget. De fleste eksperter taler om to modeller.

  • Den klassiske model: Den normale model går ud på, at man har en såkaldt loading fase på 5-7 dage hvor der indtages 15-20 gram kreatin dagligt. Efterfølgende fortsætter man med 2-3 gram dagligt, for at vedligeholde.
  • Den konstante model: Den anden model, foreskriver at man konstant indtager 4-5 gram, uden den samme loading fase.

Undersøgelser indikerer at den konstante model gør, at man langsommere opnår den optimale koncentration i muskelcellerne. Til gengæld vil koncentrationerne være højere, på det tidspunkt. Det er generelt en god idé at indtage kulhydrater sammen med kreatin, i og med at undersøgelser viser det giver et bedre optag. Kreatin er et utrolig godt produkt, der kan få de sidste procent ud af din træning.
Er du ikke en seriøs sportsmand med sund kost, men kun træner for at holde grundformen ved lige, så er kreatin nok ikke særlig givtigt.

Kreatin – hvilke bivirkninger?

Det er altid vigtig at være opmærksom på de mulige bivirkninger, der kan være ved ens kosttilskud. Det gælder ligeledes når det kommer til kreatin bivirkninger. Der kan nemlig være en række bivirkninger ved kreatin, der er gode at være opmærksomme på.
For at give dig et overblik, har vi nævnt nogle af de normale bivirkninger nedenfor:

  • Øget kropsvægt
  • Større belastning på bevægeapparatet ved høj intensitet

Når disse bivirkninger ved kreatin er nævnt, så er det et af de mest gennemtestede kosttilskud på markedet. Så der er ingen grund til at frygte brugen af kreatin, tværtimod. Der er nemlig ingen alvorlige bivirkninger ved kreatin.
I og med at kreatin bliver udskilt fra nyrerne, er det ikke forbundet med specielle belastninger for kroppen i filtreringen.

På trods af at kreatin ikke har nogle væsentlige bivirkninger, er det vigtigt at pointere man kun skal købe godkendte kreatin produkter. Proteinkongen sælger kun kreatin pulver der er lever op til kravene fra de danske fødevaremyndigheder og derved er du sikker på at kvaliteten er i orden.

Du vil på den måde undgå dårlige kreatin produkter, der indeholder cadimium, slufataske, bly etc., der kan have alvorlige bivirkninger.
Så det kan stærkt anbefales, at du benytter dig af vores kreatin produkter, der alle er godkendte.