Kickstart til en smuk kvindekrop

Rigtig mange af os kvinder drømmer om at få en smuk, stram, slank og måske endda en muskuløs og markeret krop. Det er noget, der kræver hårdt arbejde, motivation og en kæmpe portion viljestyrke. Og urimeligt nok tager kampen om det flotte, synlige resultat længere tid for kvinder end hos mænd.

Heldigvis er der hjælp at hente for at opnå resultater hurtigere, hvilket vi vil præsentere dig for længere nede. Men først en forklaring på, hvorfor kvinder må træne hårdere end mænd for at få drømmekroppen.

Muskelfibre – Her er mænd og kvinder forskellige

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at mænd og kvinder er fysisk forskellige – men hvad betyder det helt konkret i forhold til træning og den veltrænede krop?

Hos begge køn består musklerne af røde og hvide muskelfibre. De røde muskelfibre bruges til øvelser eller sportsgrene, der kræver udholdenhed; eksempelvist når du skal løbe langt. De hvide muskelfibre aktiveres derimod, når man laver pludselige, hurtige bevægelser, såsom når du sætter i sprint. Når vi fødes, er fordelingen af røde- og hvide muskelfibre cirka 50/50 hos både mænd og kvinder, men man kan gennem træningen styrke den ene eller den anden type af fibre.

Men her er den store forskel: Mænd er født med flere muskelfibre end kvinder, hvilket vil sige, at de langt hurtigere kan få et tonet look end en jævnaldrende kvinde – selv hvis de lavede præcis de samme øvelser i lige så lang tid. Kvinder er fra naturens side ikke haft et konkret behov for at skulle være lige så muskuløs som hankønnet. Det kan virke en smule unfair for det feminine køn, da rigtig mange stræber efter en smuk, opstrammet og markeret krop – men det kræver som sagt mere tid og viljestyrke fra kvindernes side at opnå et synligt resultat, end det gør for det modsatte køn.

Derfor hjælper protein dig til at opnå dine mål

Trods de urimelige biologiske forskelle, er der hjælp at hente for kvinderne: Protein og proteinpulver. Protein er nemlig et essentielt stof, der er med til at opbygge og reparere dine muskler. Især for nybegyndere, der er i gang med en muskelopbyggende fase, kan det sætte skub i processen, fordi din krop og muskler får flere ”byggesten” at arbejde med. Dog kan også kvinder, der er vant til styrketræning, men vil intensivere sin træning, få gavn af et proteintilskud.

Du skal altså primært bruge proteinpulver, når du trænere hårdere, end du er vant til. Efterhånden vil din krop nemlig vænne sig til en stabil træning (hvor du ikke ønsker at vokse, men blot vedligeholde din form), og her vil du begynde at kunne skære lidt ned på forbruget. Men ønsker du at udvikle din krop, stramme den op og blive mere markeret, så kan proteinpulver give dig en hånd med på vejen. Derudover hjælper protein dine muskler med at restituere, så du er klar til næste dag i fitnesscenteret eller til en lang løbetur i den friske luft.

Proteinpulver til kvinder

Det kan være noget af en jungle at finde det rigtige proteinpulver bland de mange udbud. Heldigvis har Fitto.dk lavet en test, der har ført frem til de tre mest populære proteinpulvere blandt kvinder, husk også at se denne side gaven-til-hende.dk. Testen er baseret på fysiske fakta om produkterne, men også på anmeldelser fra brugere.

Gå ind og se testvinderne af proteinpulver til kvinder her, og find det produkt, der bedst kan hjælpe dig til en smuk krop.