Hold formen vedlige – Tag på aktiv ferie

Ferie forbinder mange med afslapning, god mad og drikke, sol og sightseeing. Men i takt med at danskerne bliver mere og mere sundheds- og sportsinteresserede, kommer der også flere muligheder for at vælge en aktiv ferie, hvor du ikke behøver at bekymre dig om at miste progression og tage for mange feriekilo på undervejs.

Vi har valgt at sætte fokus på 2 forskellige af slagsen:

Solferie – Fuerteventura

I Danmark får vi om vinteren sjældent opfyldt vores behov for D-vitamin – derfor er det nødvendigt, at vi får fyldt depoterne op om sommeren. Når den danske sommer, som i år, ikke viser sig fra sin pæneste side, anbefaler eksperterne at man supplerer med D-vitamin i form af kostskud eller tager en rejse sydpå og får ladet sine D-vitamindepoter op igen.

Dette vil du få rig mulighed for på træningsparadiset, Fuerteventura, som giver dig alle de muligheder, dit sportsglade hjerte begærer, og samtidig kan prale med, at være den kanariske ø med mindst regn og flest solskinsdage årligt.

På øen ud for Marokkos tip behøver du ikke bryde dit hoved for at finde motionsmuligheder eller at gå specifikt efter et hotel med motionscenter, for på hotellet, Playitas, er der et væld af sportsgrene, som du kan tilmelde dig og sportsfaciliteter, som du frit kan benytte. Mange gæster bruger lokationen til at træne op til en bestemt konkurrence eller begivenhed, da du her kan fokusere 100 % på din træning. Så hvad enten du er vild med crossfit eller triatlon, så kan du få dine træningsambitioner tilfredsstillet her.

Det gode ved ferieformen er, at du kan medbringe hele familien på din træningsferie. Der er pools, vandrutchebane og solstole, så du/ din familie kan vælge at holde ferie på præcis den måde, de foretrækker.

Mad

På Playitas kan du vælge at tilkøbe kvart, halv-eller helpension, men du kan også vælge at lave din egen mad, hvis du bor i hotellets lejlighedskompleks.

Praktik

For at bestille din rejse kan du enten lade et rejsebureau bestille hotel og fly for dig, som en samlet pakke, men du kan også bestille hotelopholdet direkte på deres hjemmeside og flyrejsen ved siden af.

Klima

Der er højsæson hele året på Fuerteventura. Solen skinner 320 dage om året, og man siger om Fuerteventura, at det er øen med det konstante forår. Så uanset om du skal på en ferie væk fra vinterkulden eller kigger efter en sommerferie, så er det et sikkert hit at besøge Fuerteventura.

Storbyferie – New York

Vil du derimod kombinere en storby- og aktiv ferie, skal du i gang med at planlægge mere selv. Dog er det ikke svært, for i en by som New York finder du alle muligheder for motion. Du kan vælge at kombinere ferien med et af de mange maraton- eller trailløb, som tager dig forbi de mest kendte seværdigheder i storbyen. Gå efter et hotel, som tilbyder adgang til motionscenter og eventuelt indendørs pool, eller find et hotel i nærheden af Central park, hvor der både er mulighed for at løbetræne og bruge styrketræningsudstyr i Parkens rekreative områder.

Du kan leje cykler, når du skal på sightseeing – på den måde får du set byen på en helt anden måde, end hvis du tager metroen rundt.

Er du mere til vandsport, har forlystelsesøen, Coney Island, alverdens tilbud.

Mad

New York’erne går selv op i motion og sund livsstil. Derfor finder du et rigt udbud af restauranter indenfor en hvilken som helst madgenrer, hvad enten du kunne tænke dig Raw, paleo eller vegansk. Der sker konstant noget på restaurantscenen i verdens største metropol, så forslag til spisesteder vil være forældede i morgen. Du er bedre tjent med at google dig frem til gode spisesteder, når du kommer tættere på din ferie.

Praktik

Der er gode rabatter at spare, hvis du rejser udenfor den værste turistsæson. Her kan du spare mange penge på flybilletter til New York og hotel. Kig eventuelt på hotels.com nogle uger før afrejse, så får du den største rabat.

Klima

Afhængigt af rejsetidspunkt varierer klimaet meget i New York. Om sommeren bliver New York gloende varmt, og her er det som oftest turister, der overtager byen, mens de lokale flygter ud til kysten. Om vinteren kan der ligeledes blive voldsomt koldt med sne og minusgrader. De bedste rejsetidspunkter for en tur til New York er foråret og efterår. Da vejret, ligesom i Danmark, er uforudsigeligt, bør du helgardere dig ved at medbringe træningstøj til alt slags vejr.