Der findes simpelthen ikke noget bedre på en sommeraften end en hel kylling på grill og lækkert vejr, hvor man kan hygge sig med sine gæster og en dejlig kold øl, mens kyllingen hænger over grillen og bliver grillet på den helt rigtige møre og saftige måde. Samtidig kan man spise en masse lækkert mad med god samvittighed, da kylling har et lavt fedtindhold. Kylling indeholder samtidig masser af protein, som er en livsvigtig del af vores alles kost.
Tips til at lave den perfekte kylling på grillen
En hel kylling kan med fordel grilles i en kyllingeholder, som er let at grille i, med plads til grøntsager i bunden. Så får man med garanti mørt og saftigt kød, sprødt skind, samt lækkert tilbehør på en og samme tid.
Man kan også lægge kyllingen i en stegeholder eller gøre den flad ved at fjerne rygraden på kyllingen og brede kyllingen ud på grillen. Her skal man dog passe på, at der ikke drypper fedt og væske ned i selve grillen – til dette kan man bruge en drypbakke.
Noget man kan tilføje til sin kylling er, at man kan skærer brystet igennem og fylde det med eksempelvis mozzarella, tomater, bacon, hvidløg, eller hvad man ellers lige har lyst til at eksperimentere med – det tilføjer noget mere smag.
Sådan ved man, hvornår kyllingen er færdig
Kyllingen eller kyllingerne skal cirka have 45 minutter, men hvordan sikrer man, at kyllingen er helt færdigstegt? Kyllingen er færdigstegt, når kødet slipper benene. Det kan også være, at man har et stegetermometer, der kan give en besked på, hvornår den er færdig – så er man helt sikker på, at kyllingen er helt gennemstegt.