Hvis du styrketræner nogenlunde seriøst har du brug for mange proteiner. Det kommer nok ikke som den helt store nyhed. Som vi har skrevet i en anden artikel her på siden, så kan det ofte resultere i, at man kommer til at spise det samme igen og igen. En anden ting der er ”farlig” ved en meget proteinholdig kost, er at den ofte også er meget fedtholdig. Man skal naturligvis ikke være fedtforskrækket, hvis det er af den sunde slags, men hvis man kan få de samme proteiner med mindre fedt, vil det ofte være at foretrække.
Kanin er en af de ting der indeholder meget protein og ikke så meget fedt. Faktisk er kanin mere magert end både kylling og kalkun. Men kommer dog heller ikke uden om, at kanin i sin smag minder en hel del om kylling. Så selvom det i sagens natur er en helt anden ret, og differentier sig lidt på smagen, så er det ikke en helt ny verden af smag der åbner sig.
En af de kødarter som der bestemt ikke er mange, der har taget til sig endnu, som som de burde, er struds. Alle kender naturligvis til strudsen, men det er sjældent at man ser den på middagsbordene rundt om i de danske hjem. Den spiser primært græs og korn og kødet er meget velsmagende, det indeholder kun omkring 100 kcal. Pr 100 gram mens kødet indeholder mellem 20-22 % protein, hvilket er på niveau med tykstegsbøffer og lignende med med at meget lavere fedtindhold.
Struds skiller sig ud ved at være vildt og rødt kød, hvilket man sjældent får i fjerkræ. Det man skal være meget opmærksom på, når man tilbereder det, er det meget lave fedtindhold. Det betyder nemlig at det skal steges i meget kort tid, og kun skal have et enkelt ellers ganske få minutter.
Struds er ikke længere så meget en sjældenhed, som det var for år tilbage, men det er bestemt ikke i alle kølediske at man finder dem. Besøger man et velassorteret supermarked, er der dog en god mulighed for at finde det, og ellers kan det blandt andet købes hos Kronekod.dk.
Det skal dog også siges, at strudsekød ikke i nærheden af prisniveauet på eksempelvis kylling, og vil nok primært være, hvis man skal gøre lidt ekstra ud af det for gæster, ellers hvis madbudgettet er i den tunge ende.