Derfor skal du anskaffe dig et par vægtløftersko

Vi er store tilhængere af vægtløftersko til træning. Herunder gennemgår vi hvorfor du skal have fat i et par sko, og giver også nogle bud på sko du kan købe.

Hvad er vægtløftersko?


Vægtløftersko er skoen som olympiske vægtløftere bruger under træning og stævne, som fodboldspillere bruger fodboldstøvler. Dyrker du sporten, har du også et par sko der passer til sporten.
Vægtløftersko er en sko der er bygget med en forhøjet hæl. Hælen er forhøjet, for at give løfteren de bedste mulige positioner i bunden af træk og stød, som er de 2 øvelser der konkurreres i, i vægtløftning.

Udover den forhøjede hæl, er hårdhed af sålen også kendetegnet ved et par vægtløftersko. Sålen skal være så hård, for at give løfteren de bedste forudsætninger for at generere så meget kraft som muligt i udviklingen af løftet.

Derudover skal skoen sidde godt til, og være spændt godt ind over vristen. De fleste sko er enten bygget med velcro som kan lukkes hårdt ind over vristen eller en BOA lukning der kan skrues fast.

Hvornår skal man have et par vægtløftersko?

Dyrker du vægtløftning som sportsgren er der naturligvis ingen vej udenom, men mange andre kan også få glæde af de gode sko under træning. Den anden store styrkesportgren herhjemme; styrkeløft, er der også mange der bruger et par vægtløftersko til squat. De gør de for at få bedre vinkler, såvel som vægtløfterne. Styrkeløftere og vægtløftere har oftest ikke samme squatstil, og derfor er det ikke alle styrkeløftere der gør brug af VL sko, men mange gør dog.

Derudover er der mange styrkeløftere, der godt kan lide at bruge vægtløftersko i bænkpres, da det giver lidt bedre kontakt med gulvet. Det er meget individuelt om man kan lide at bruge dem i bænkpres.

Styrkeløftere konkurrerer i Squat, Dødløft og Bænkpres.

Hvilke vægtløftersko kan jeg vælge mellem?

Der er flere mærker, der laver vægtløftersko. Det mest populære mærke er nok Adidas, der med deres modeller som Leistung, AdiPower, Power perfect og den gamle Ironworks pryder store dele af mange vægtløfterklubber.

Derudover støder man også ind i Nike vægtløftersko, som har den populære Romaleos model. Romaleos’en fås i mange sjove farver, hvor Adidas’ modeller ofte laves i få farver.

Af andre mindre mærker er et mærke som Inov-8 blevet meget populært og laver nogle fede blå og lyserøde vægtløftersko.

Derudover er der danske ByMoxy der laver nogle gode startssko til billige penge.