Derfor er det vigtigt at tage de rigtige kosttilskud

Mange danskere overvejer at begynde på at tage flere kosttilskud i deres hverdag. Og det er også en god idé. Kosttilskud kan hjælpe dig med at få alle de vitaminer og mineraler, som er vigtige for at leve sundt. Men hvorfor er det vigtigt at bruge kosttilskud? Det forsøger vi at svare på her.

Vi kan ikke altid få det hele via kosten

Den væsentligste grund til, at kosttilskud kan være en god idé, er fordi det ikke altid er lige nemt at få alle de vigtige mineraler og vitaminer gennem kosten. Det kræver nemlig en meget varieret kost. Selvom du spiser varieret og dermed har en god chance for at få vitaminerne gennem kosten, er det dog ikke altid, at du kan få det hele.

Det er fx svært at få nok omega-3 fedtsyrer gennem kosten, da det primært findes i fed fisk, som ikke alle danskere spiser lige meget af. Det er også derfor, at fiskeolie er et af de mest populære kosttilskud, som mange spiser dagligt. Omega-3 fedtsyrer er nemlig meget vigtige i vores hjerte-kredsløb og fiskeolie er samtidig godt for vores led.

Omega-3 fedtsyrer er blot et eksempel, på et kosttilskud som er vigtigt at tage i hverdagen, hvis du ikke får det gennem kosten.

Et andet eksempel på et kosttilskud, som mange danskere tager er D-vitamin, som specielt er vigtigt om vinteren. Vi får normalt D-vitamin gennem solens stråler, og det kan derfor være svært at få nok D-vitamin om vinteren, hvis du ikke er meget ude. D-vitamin er blandt andet vigtigt for vores immunforsvar, og det har derfor en stor betydning, om du får nok D-vitamin.

Fiskeolie og D-vitamin er vitaminer, som mange danskere har brug for at tage et tilskud af, for at dække behovet. Men det er meget forskellige hvilke kosttilskud, der kan være gode for dig. Det kommer nemlig meget an på din kost og livsstil.

Hvis du er i tvivl, om du får alt du skal have i din hverdag, kan du prøve at undersøge det ved at kigge på din kost. Du kan fx overvej om du får fisk to gange om ugen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

 

Forskellige kosttilskud til forskellige behov

Kosttilskud er ikke kun en god idé, hvis du ikke er sikker på, at du får alt via kosten. Du kan få mange forskellige kosttilskud, der kan hjælpe hvis du fx gerne vil tabe dig hurtigt, træner meget og derfor har brug for ekstra proteiner. Du kan også finde kosttilskud der passer til hvis du har en sygdom der gør, at du har brug for at indtage ekstra af specielle mineraler eller vitaminer.

Hvis du fx gerne vil opnå et vægttab kan bestemte kosttilskud hjælpe dig på vej, blandt andet grønne kaffebønner er gode, hvis du gerne vil tabe dig. Ud over det, kan loppefrøskaller hjælpe, da de har den egenskab at de giver en god mæthedsfornemmelse ved indtagelse. Samtidig kan loppefrøskaller hjælpe mod irriteret tyktarm og dermed bidrage til din sundhed.

Hvis du træner meget, og er i gang med en muskelopbyggelse, kan det være vigtigt at indtage ekstra proteiner. Proteiner er musklernes byggesten og er derfor vigtige, for dig der træner meget. Samtidig skal du også have mange fibre, hvis du træner ofte. Her kan du finde forskellige kosttilskud, som kan give dig ekstra proteiner og fibre. Fordelen ved at bruge kosttilskud er, at du ikke får tilført ekstra kulhydrater samtidig med.