De største kaloriebomber inden for alkoholiske drikke

Alkohol har aldrig været sundt for kroppen, men de fleste står alligevel relativt ofte i en situation, hvor det er forventet, at man skal drikke alkohol. De fleste af os vil gerne passe på vores krop, og dermed hvor mange kalorier vi indtager på en daglig basis. Men hvilke drinks og alkoholtyper har egentlig det største antal kalorier? Vi har set nærmere på sagen.

Øl

Øl er typisk en af de store syndere, når man taler om kaloriebomber inden for alkohol. En dåseøl indeholder omkring 125 kcal. Dette er i sig selv ikke det store problem. Problemet ligger i, at man sjældent kun drikker en enkelt øl. I løbet af en aften bliver en øl hurtigt til to, og før man har set sig om, har man indtaget over tomme 1000 kalorier. Netop derfor er øl en stor synder rent kaloriemæssigt, og vi anbefaler at holde sig væk fra dem, hvis du forsøger at undgå et for stort kalorieindtag på en bytur.

Kalorieantal pr. dåse (330 ml): 125 kcal

Cider

En måske endnu større synder end øl er cider. Da alkoholprocenten er den samme som øl, kommer man hurtigt til også at drikke flere ciders i løbet af en aften. Især fordi cider er så sødt, vil man være tilbøjelig til at drikke flere af dem. Kalorieantallet pr. dåse er også større i cider end i øl, så vil du passe på kalorierne, skal du også lade være med at drikke for mange ciders.

Kalorieantal pr. dåse (330 ml): 141 kcal

Vin

Vin er også en enorm kaloriebombe, hvad angår alkohol. Rent kaloriemæssigt er der ikke den store forskel på rødvin og hvidvin – de er lige slemme. Der er typisk en relativ høj andel af sukker i vin, og derfor er kalorieantallet også højt. En sommeraften med mange flasker vin kan derfor vise sig at være dyr rent kaloriemæssigt.

Kalorieantal pr. glas (150 ml) hvidvin: 114 kcal

Strawberry Daiquiri

Ikke overraskende er Strawberry Daiquiri også på listen over de største kaloriesyndere. Med sine 220 kalorier pr. drink skal der ikke mange drinks til før, man har indtaget flere kalorier end hvad godt er. Fordi en Daiquiri er så sød, kan man nemt ende med at drikke mere end en.

Kalorieantal pr. drink: 220 kcal

Et alternativ til disse alkoholiske drikke kunne være at feste uden alkohol. Det er faktisk muligt at tage til festlige arrangementer, hvor det er kutyme at drikke alkohol, uden at selv indtage alkohol. Hvis du i stedet tager et glas danskvand, vil du spare alle kalorierne væk. Hvis du bliver træt af, at folk bliver ved med at spørge, hvorfor du ikke drikker alkohol, kan du eventuelt bede bartenderen om at putte noget farve i din danskvand, så den ligner en normal drink.

En aften kun med øl, cider, vin og Daiquiris er den sikre vej til en kaloriespækket aften, så vi håber, du har fået et lidt bedre indblik i, hvilke alkoholiske drikke du skal holde dig fra, så du lidt bedre er i stand til at bibeholde din form, næste gang du skal i byen!