Aminosyrer – Værd at supplere til sin træning?

Aminosyrer er kroppens ”byggesten” og vigtige for aktive personer. De har nemlig en vigtig funktion for din muskelvækst, muskelopbygning og restitution. Kroppen producerer selv en række aminosyrer, mens andre aminosyrer skal indtages via proteinfyldt kost eller kosttilskud.

Der findes mange former for aminosyre produkter og Proteinkongen har et godt udvalg at vælge imellem. Det indebærer aminotabletter, aminokapsler og aminosyrer på flydende form. Så uanset hvad du foretrækker, har vi mulighed for at tilbyde det.

Alle vores aminosyre produkter har en høj kvalitet og kan købes til lave priser. De vil være et godt supplement til din daglige træning og sikre, at din krop har de rette byggesten til at blive større og stærkere.

Hvorfor indtage aminosyrer?

Aminosyre er protein, så kort kan det siges. Proteiner er lange kæder, der er sammensat af aminosyrer. Der findes mange former for proteiner og de enkle består af 300 aminosyrer, hvorimod de mere avancerede består af millioner af aminosyre molekyler.

De fleste aminosyrer man kan købe som kosttilskud, er fremstillet af hydrolyseret protein, hvilket betyder kroppen kan optage aminosyrerne hurtigere.

Indtager man vores whey proteinpulver, så vil det indeholde de vigtigste aminosyrer i store mængder, så du får den optimale effekt.

Aminosyre har mange vigtige funktioner og en af fordelene ved at indtage aminosyrer er, at de er lettere at optage, end protein fra andre proteinkilder. Det er en af grundene til, at der er meget aminosyre i proteinpulver, så du hurtigt opnår den ønskede effekt. En anden vigtig funktion som aminosyre har, er at det virker som stimulatorer for kroppens stofskifteprocesser.

Det betyder at aminosyre kan være gavnlige, hvis du ønsker at tabe dig og forbrænde mere fedt. Et dårligt stofskifte kan nemlig gøre, du lettere tager på i vægt. Så specielt for disse personer, har aminosyrer en væsentlig effekt ift. vægttab.

Essentielle aminosyrer

Der skelnes mellem essentielle og ikke-essentielle aminosyrer. Forskellen på de to former for aminosyrer er, at kroppen ikke selv kan lave essentielle aminosyrer. Dem bliver man altså nødt til at få gennem kosten, eller via kosttilskud.

Kroppen kan selv danne ikke-essentielle aminosyrer fra kroppens andre aminosyrer, så dem skal man ikke fokusere så meget på, i forbindelse med proteinpulver og træning.

Det er de essentielle aminosyrer man skal sikre sig at få rigeligt af, for at opnå den maksimale effekt af sin træning. Det gælder både i forhold til opbygning af muskelmasse og bedre restitution af musklerne, så de ikke bliver ømme.

Man kan få de essentielle aminosyrer gennem forskellige proteinkilder. En af de bedste kilder er valleprotein. Det er valleprotein, der er i vores proteinpulver og det sikrer dig den rette effekt. Valleprotein er et komplet protein, hvilket betyder at det indeholder alle de essentielle aminosyrer.

Hvad er aminosyrer?

Det kan hurtig blive en lang kemisk og biologisk forklaring, hvis man skal forklare aminosyrer i detaljer. Det vil vi undlade her, men alligevel give et indblik i hvad aminosyrer egentlig er. I kemiens verden er en aminosyre, defineret som et molekyle. De fleste aminosyrer har en aminogruppe, men det er ikke tilfældet med alle.

Mennesker har selv aminosyrer i kroppen, hvor de fungerer som byggesten, til mange forskellige proteiner. Det er en af grundene til at aminosyrer er så vigtige, i forbindelse med træning.

Aminosyrernes funktioner

Det er via proteinsyntesen at de mange aminosyrer bliver sammensat, til specifikke proteiner. På mange måder er aminosyrer en fundamental del af kroppens struktur. Vi har tidligere nævnt deres effekt som stimulatorer for stofskifteprocesserne og effekt på musklernes proteiner. Ikke nok med det, så har aminosyrer ligeledes en fremmende effekt på den hormonale aktivitet.

Der er ingen bivirkninger ved vores aminosyrer produkter, så du kan roligt købe dem og få de vigtige essentielle aminosyrer, som du har behov for. På den måde får du optimal effekt af træningsindsats.